Rămas bun Eurociett, bun venit World Employment Confederation–Europe!

Din 21 septembrie, organizația profesională care reprezintă patronatele europene din industria ocupării forței de muncă și-a schimbat denumirea în The World Employment Confederation-Europe. Această schimbare reflectă extinderea ariei de activitate a industriei (ocupării forței de muncă) și lărgirea bazei sale de membri.

The World Employment Confederation-Europe reprezintă angajatorii din 29 de țări și 7 dintre cel mai mari companii internaționale de soluții de ocupare a forței de muncă. Organizația permite un acces instituționalizat și o abordare unitară a factorilor de decizie politică internațională (Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European), precum și a altor actori importanți în domeniu (organizații patronale, sindicate, reprezentanți ai mediului academic, institute de cercetare, ONG-uri), în vederea rezolvării principalelor aspecte cu care se confruntă industria ocupării forței de muncă.

Eurociett a decis să își schimbe denumirea pentru a reflecta extinderea ariei de activitate a industriei și menținerea unei poziții importante într-un mediu în permanentă schimbare. Dacă Eurociett a fost înființat în 2004 pentru a reprezenta agenții de munca temporară, The World Employment Confederation este organismul comercial care reprezintă patronatele la nivel european. „Am simțit nevoia de a avea un nou nume și un brand care să surprindă mai clar schimbările care se petrec în domeniul muncii, precum și rolul sporit jucat de patronate în funcționarea mai eficientă a piețelor de muncă” a declarat Denis Pennel, Director General.

The World Employment Confederation-Europe militează pentru recunoașterea rolului economic și social jucat de patronate în facilitarea accesului la muncă, adaptare, securitate și prosperitate în cadrul societății. Membrii săi asigură accesul pe piața forței de muncă și locuri de muncă semnificative pentru peste 11,6 milioane de oameni din Europa și pentru aproximativ 1,5 milioane de organizații, anual.

ARAMT este reprezentanta României în cadrul World Employment Confederation-Europe.

Noutăți

Meniu