Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Blog
Adoptată și publicată în Monitorul Oficial pe 11 noiembrie 2024, Ordonanța de Urgență nr. 127/2024 aduce modificări importante în legislația…
Modificări fiscale privind formularele ANAF 010, 015 și 700, aduse prin Ordinul ANAF nr. 6.580/2024
Ordinul ANAF nr. 6.580/2024, publicat recent în Monitorul Oficial și intrat în vigoare la data de 29 octombrie 2024, aduce…
Legea 283/2024 pentru modificarea Codului Muncii și a altor acte normative: Un nou mecanism de stabilire a salariului minim brut pe țară
Legea 283/2024, care modifică și completează mai multe acte normative, printre care și Codul Muncii, a fost adoptată pentru a…
Modificări la normele Codului fiscal privind impozitul pe profit, impozitul micro și accizele
Guvernul a oficializat recent Hotărârea nr. 1.393/2024, publicată în Monitorul Oficial, care aduce modificări semnificative normelor de aplicare a Codului…
Simplificarea regimului declarării veniturilor independente prin OUG 128/2024
Începând cu veniturile realizate în anul 2025, persoanele fizice care obțin venituri independente și sunt obligate să depună declarația unică…
Reguli aplicabile facturilor emise către firme străine în contextul sistemului e-Factura
Începând cu 1 iulie 2024, sistemul e-Factura a devenit obligatoriu pentru majoritatea contribuabililor în relațiile de tip B2B (business-to-business). În…
Decizia ICCJ Nr. 39/2024: Înregistrările convorbirilor între angajați admisibile ca probe în litigiile de muncă, în anumite condiții
Decizia ICCJ nr. 39/2024, 16 septembrie 2024, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1047 din 18 octombrie…
Viitorul Muncii: Adaptabilitate, Conexiune și Sens – Perspectivele lui Mihai Zânt
Într-o lume în continuă schimbare, mulți dintre noi simt o criză de sens în munca pe care o fac. Prezent…
Creșterea Salariului Minim: Impact, Provocări și Drumul către un Cadru Legislativ Predictibil
Creșterea salariului minim, subiect abordat în cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței AFSRU HR Insights Forum, a adus în…
Flexibilitatea Muncii – Cât de Aliniate Sunt Nevoile Pieței și Cadrul Legislativ?
Flexibilitatea muncii a devenit un aspect esențial pentru companii, autorități și angajați în contextul economic actual. Totuși, există adesea discrepanțe…
5 Mituri despre Munca Temporară Demontate. Georgiana Canache, Group General Counsel at ManpowerGroup Romania
Munca temporară reprezintă o soluție flexibilă și eficientă pentru companii și angajați, mai ales în perioadele economice dificile. Totuși, există…
Flexibility, Stability, and the Success of the Italian Temporary Work Model
The global labor market has been evolving at a rapid pace, with many countries grappling with the challenge of balancing…