Reguli noi la avizele de angajare pentru lucrătorii străini (non-UE) care își schimbă locul de muncă

avizele de angajare pentru lucrătorii străini

OUG 143/2022 intrată în vigoare la 05.11.2022 a modificat recent prevederile legate de eliberarea avizului de angajare în situații speciale din OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României (art. 17).

Modificarea aduce noi reguli la avizele de angajare pentru lucrătorii străini care își schimbă locul de muncă. Astfel, pentru încadrarea în muncă a unui lucrător străin care este deja angajat în altă parte, angajatorul va avea nevoie, pentru obținerea noului aviz de angajare, de acordul fostului angajator.

Acordul este necesar doar în situațiile în care durata contractului de muncă avut de lucrătorul străin este mai mică de un an, iar încetarea relațiilor de muncă nu a avut loc din inițiativa angajatorului, cu acordul părților sau prin demisia străinului deoarece angajatorul nu își îndeplinea obligațiile din Codul muncii.

Pe lângă respectivul acord, avizul de angajare necesar noului angajator pentru încadrarea în muncă a lucrătorului străin este oferit în noi condiții diferite de cele existente anterior (cu mai puține cerințe și documente), respectiv dacă sunt îndeplinite condițiile pentru eliberarea avizului de angajare de către Inspectoratul General de Imigrări, dintre care amintim lipsa datoriilor către bugetul de stat, încadrarea în contingentul anual de lucrători străini nou-admiși, precum și dovada că s-au depus toate diligențele pentru angajarea unui salariat român, european sau străin cu drept de ședere de lungă durată pe posturile vacante. Practic noul angajator trebuie să îndeplinească toate cerințele și condițiile aplicabile și angajatorului inițial, atunci când a angajat cetățeanul non-UE plus acordul prevăzut anterior, dacă este cazul.

Schimbarea locului de muncă este valabilă doar dacă are loc pe perioada de valabilitate a permisului unic ori a Cărții albastre a UE deținute de către lucrătorul străin.

Dacă vorbim de schimbarea locului de muncă la același angajator, rămân aceleași cerințe și condiții restrânse, ca și până acum.

În viitorul apropiat este posibil să avem o nouă formă a art. 17 din OG 25/2014, de vreme ce pe site-ul Misterului Muncii la transparența decizională există un nou proiect de Ordonanță de Urgență de modificare a sa.

Photo Credit www.freepik.ro

Noutăți

Meniu