Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Media
♦ Bogdan Gabor, Lugera: „România are capacitatea nu doar de a se adapta la schimbări, ci şi de a se dezvolta…
Stagnare, transformare sau scădere? Aşteptările angajaţilor se îndepărtează tot mai mult de cele ale angajatorilor
2025 dă semne că ar fi un an de incertitudine şi ajustări pe piaţa muncii din România, sub impactul austerităţii…
Supraviețuirea profesională. Cum să ții pasul cu ritmul toboșarului
Imaginează-ți că jobul tău de azi nu mai există mâine. De fapt, nici nu trebuie să te gândești prea mult.…
2025, anul austerității și în piața muncii. Ce se va întâmpla cu salariile din mediul privat? Specialist: Piața muncii rămâne sub semnul precauției
Piața muncii se pregătește pentru un an dificil, în acord cu măsurile fiscale menite să consolideze bugetul de stat, pe…
Smartree anunță o nouă identitate pentru Smartemp, serviciul său de leasing de personal, cu o experiență de 13 ani pe piața din România
Smartree – lider în România pe piața soluțiilor de software HR anunță că Smartemp, serviciul său de leasing de personal…
Business Magazin. Ce spun trei lideri care conduc, în România, unele dintre cele mai mari companii elveţiene. Cine sunt Florin Frunză, CEO MET România, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa de enegie, Marcelo Rainer, Country President Novartis România şi Francesco Zacchetti,Country Manager, Adecco România
Trei lideri de companii cu origini elveţiene, Adecco RomÂnia, MET Romania şi Novartis România, dezvăluie cum au transformat provocările pieţei…
Miguel Trindade, country manager, ManpowerGroup România: În 2024 s-a accentuat paradoxul pieţei muncii: deşi numărul de candidaţi şi aplicanţi este în creştere, angajatorii întâmpină dificultăţi în a ocupa rolurile vacante
♦ „Recrutarea a fost dificilă, în special pentru poziţiile care necesită un nivel ridicat de expertiză şi competenţe specializate, fie ele…
Studiu: Angajaţii români folosesc inteligenţa artificială pentru a-şi eficientiza munca, însă au în continuare nevoie de training pentru a aplica AI în activitatea lor. În România, timpul mediu economisit zilnic ca rezultat al utilizării inteligenţei artificiale este de 56 de minute
♦ 29% dintre angajaţii care au răspuns unui sondaj au spus că finalizat un training despre cum să aplice inteligenţa artificială…
Revoluţia roboţilor lasă deja oameni pe drumuri? Ţara unde se pierd joburi pe bandă rulantă din cauza AI. Care este situaţia în România?
Inteligenţa artificială, roboţii şi chatboţii încep să aibă un cuvânt tot mai greu de spus în privinţa modului în care…
Munca și inteligența artificială: AI economisește timp, dar pregătirea lucrătorilor încă lipsește
Cercetarea „Global Workforce of the Future 2024” a Grupului Adecco evidențiază modul în care AI îmbunătățește productivitatea, cu o economie…
Viitorul Muncii: Adaptabilitate, Conexiune și Sens – Perspectivele lui Mihai Zânt
Într-o lume în continuă schimbare, mulți dintre noi simt o criză de sens în munca pe care o fac. Prezent…
Cât durează pentru o companie să angajeze un muncitor într-o fabrică? Dar în birouri? Specialist: „Piața s-a răcit puțin”
Durata medie a procesului de recrutare pentru angajații blue collar (muncitori) este de 1-3 săptămâni în 77% din cazuri, în…