Bogdan Gabor a fost reales preşedinte al Asociației Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane

Bucureşti, 17 august 2021: Bogdan Gabor, Country Manager al companiei de recrutare şi consultanţă în resurse umane Lugera, The People Republic, a fost învestit pentru un nou mandat de doi ani în funcția de Preşedinte al Asociaţiei Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane (AFSRU).

„Misiunea noastră rămâne dedicată dezvoltării și armonizării paletei de servicii de resurse umane, în acord cu necesitățile pieței muncii, așteptările candidaților și modificările legislative. În această direcție activitățile Asociației au fost concentrate pe câteva aspecte cheie: modificări legislative, stabilirea de repere și bune practici pentru industrie, precum și adoptarea tendințelor europene și adaptarea acestora la realitățile românești,” a declarat Bogdan Gabor, Președinte AFSRU.

AFSRU și-a asumat un rol activ în dialogul cu partenerii sociali și autoritățile de reglementare având ca obiectiv modernizarea continuă a legislaţiei în domeniul muncii temporare, al plasării forței de muncă, al prestării serviciilor de salarizare, de administrare personal, de pregătire profesională și al altor servicii externalizate.

Astfel, reprezentanții Asociației participă activ în cadrul Grupului de lucru interinstituțional pentru repatrierea forței de muncă române din străinătate, condus de administrația prezidențială, alături de celelalte ministere și organizații implicate. În cadrul acestui proiect AFSRU alocă resurse pentru identificarea locurilor de muncă disponibile, identificarea cerințelor actuale ale clienților și a zonelor cu cele mai multe locuri de muncă disponibile, obiectivul fiind acela de a crea un plan de măsuri și beneficii care să determine românii să se reîntoarcă și să se angajeze în România.

De asemenea, AFSRU a fost implicată activ în „Dezvoltarea, stimularea și eficientizarea muncii prin agent de muncă temporară și a serviciilor de formare profesională pentru o piață a muncii competitivă și performantă” – Proiect SMIS 129752/SIPOCA/707 parcurs cu participarea îndeaproape a reprezentanților AFSRU.

”Asociația Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane este afiliată World Employment Confederation, confederație care reprezintă vocea industriei HR la nivel global și care aduce laolaltă furnizori de servicii de resurse umane din 50 de țări, acoperind o gamă variată de servicii, de la recrutare și furnizare de soluții de muncă temporară până la servicii de management al carierei, RPO and MSP. Ne bucurăm, așadar, de acces la cele mai noi informații și studii în domeniu, dar și de sprijinul unei organizații solide în implementarea la nivel național a tendințelor europene în materie de salarizare și recrutare.”

AFSRU militează pentru menținerea unor standarde înalte de etică și profesionalism a operatorilor din această piață, implicându-se activ în educarea pieței, promovarea serviciilor de HR, definirea și diseminarea bunelor practici.

”Am dezvoltat un grup de lucru specializat în cadrul căruia membrii discută noutățile cu impact în zona de payroll pentru implementarea corectă a acestora și analizează propunerile legislative în timp real pentru a putea oferi puncte de vedere și luări de poziție autorităților competente. De asemenea, pentru că ne dorim să creștem nivelul profesioniștilor din industria de HR și al calității serviciilor pe care le punem la dispoziție, pe lângă întâlnirile regulate care au ca obiectiv schimbul de experiență, organizăm o serie de evenimente menite să analizeze tendințe și să ofere soluții pentru provocările prezentului,” a completat Bogdan Gabor.

Fondată în luna iunie 2010 de cei mai mari jucători de pe piața serviciilor de resurse umane, AFSRU este organizaţia profesională de profil a furnizorilor de servicii de resurse umane din România. Asociaţia reuneşte 16 companii internaţionale şi locale şi își propune setarea unor standarde de calitate ale industriei, sincronizate cu bunele practici la nivel european, flexibilizarea condițiilor de acces pe piața muncii și crearea de noi locuri de muncă. AFSRU este membră a World Employment Confederation, asociația patronală la nivel internațional.

Din board-ul asociației fac parte Sorina Donisa, CEO APT Resources & Services, Oana Tufăroiu, Managing Director Humangest & IHM Total Consult , Cristian Huzău, Country Manager GI Group Romania și Paula Rus, Operations Manager Adecco Group.

Cele 16 companii care fac parte din AFSRU sunt în ordine alfabetică: Adecco România, APT Resources & Services, Best Personal Services, Gi Group, HRP Leasing, HRS România, Human Solutions, Humangest Romania, IHM Total Consult, Lugera The People Republic, ManpowerGroup România, Professional, Smartree România, 3minutesjob.com, Takt Manpower și Work Support Agency.

Despre Bogdan Gabor

Absolvent al Facultății de Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș Bolyai, Bogdan Gabor absolvit în 2017 și cursurile unui program Executive MBA din cadrul Universității Hull din Marea Britanie. Bogdan Gabor s-a alăturat echipei Lugera The People Republic în octombrie 2010, iar în octombrie 2012 a fost numit director regional de vânzări și operațiuni pe zona de nord -vest a țării. De la începutul lunii august 2016, a preluat rolul de director național de operațiuni, iar după 2 ani pe cea de Country Manager.

Lugera The People Republic este unul dintre membrii fondatori AFSRU.

Noutăți

Meniu