S-a lansat Barometrul european pentru ocuparea forței de muncă

SIA Logo

București, 22 martie 2019. Staffing Industry Analysts (SIA), consultant global pe probleme de forță de muncă și ocupare, și World Employment Confederation (WEC), asociația internațională la care este afiliată Asociația Română a Agenților de Muncă Temporară – ARAMT, au lansat Barometrul european pentru ocuparea forței de muncă, un instrument interactiv de cercetare care acoperă indicatorii principali ai pieței muncii din 33 de țări.

Potrivit datelor Barometrului, în România, numărul angajaților temporari ajunsese la 71.000, în trimestrul al 3-lea al anului trecut, într-o ușoară creștere față de trimestrul anterior. Raportat anual, trendul ocupării în angajamente de muncă temporară este unul în scădere, atât la nivel național cât și european. Principalele zone acoperite de munca temporară sunt: activitățile agricole, construcțiile și industria manufacturieră. Per total, rata ocupării forței de muncă în România era cotată la 66,2% (trimestrul 3, 2018), cu aproape 3% mai mică raportat la media europeană pentru aceeași perioadă (69%).

Barometrul este proiectat pentru a permite utilizatorilor să filtreze, sorteze și să descarce grafice, statistici și perspective relevante referitoare la statutul ocupării forței de muncă în Europa.

Cu ajutorul datelor raportate în timp real, a celor mai recente analize Eurostat, la care se adaugă informațiile despre piața forței de muncă furnizate prin intermediul asociațiilor europene de profil, instrumentul poate surprinde riguros datele și tendințele pieței, pe o anumită perioadă de timp și pentru anumite zone geografice. Barometrul va fi emis o dată la fiecare 4 luni, și va cuprinde, pe lângă datele la zi, și un istoric începând cu trimestrul 2, 2016, până în prezent.

„Este un instrument foarte util pentru cei interesați de tendințele și evoluția pieței forței de muncă din Europa, și în special cele legate de munca temporară. Datele furnizate pot fi foarte ușor corelate cu factorii economici pentru a avea ulterior o imagine a relațiilor dintre trendurile economice și munca temporară”, a declarat Florin Godean, Președintele ARAMT.

Barometrul european pentru ocuparea forței de muncă este disponibil gratuit, aici și pe site-urile SIA și WEC.

Despre ARAMT

Asociația Română a Agenților de Muncă Temporară (ARAMT) este o organizație non-profit, înființată în luna iunie 2010.  Asociația reunește cele mai importante 17 companii internaționale și locale agenți de muncă temporară din România, 4 dintre ele fiind în primele 8 cele mai mari companii  din lume în domeniul furnizării de servicii de forță de muncă.

ARAMT are ca scop recunoașterea rolului economic și social al muncii temporare sub toate aspectele ei, ca urmare a furnizării, adaptării și securizării forței de muncă, setarea unor standarde de calitate ale industriei, sincronizate cu bunele practici la nivel european, flexibilizarea condițiilor de acces pe piața muncii și crearea de noi locuri de muncă.

ARAMT este membră a World Employment Confederation – Europe, asociația patronală la nivel european.

Noutăți

Meniu