Sorina Donisa: Schimbarea este posibilă doar prin implicarea fiecăruia dintre noi

Asociația Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane a organizat webinarul Diversitate și Incluziune –Beneficii pentru Companii, eveniment adresat exclusiv membrilor Asociației.

Webinarul a fost facilitat de Cristina Costa, Career Coach, Diversity & Inclusion Advocate, cu experiență dovedită în promovarea inițiativelor de incluziune în mediul corporate, în organizații din Statele Unite ale Americii și deschide seria de inițiative care au în centru Diversitatea, Echitatea și Incluziunea, pe care Asociația și le propune pentru anul în curs.

„Marile schimbări nu se întâmplă peste noapte. Procesul acesta de integrare a diversității, de crearea a unui mediu de lucru incluziv, de promovare a echității la nivelul organizațiilor este un proces care are nevoie de timp și perseverență pentru a dărâma barierele atât de bine consolidate în mentalul colectiv. Schimbarea este posibilă doar prin implicarea fiecăruia dintre noi”, a declarat Sorina Donisa, CEO APT Resources & Services, membru AFSRU.

Asociația Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane se identifică în totalitate cu valorile Diversității, Echității și Incluziunii și își asumă un rol activ în promovarea acestora atât în rândul companiilor membre AFSRU, cât și către partenerii acestora.

„Un loc de muncă bazat pe incluziune și diversitate culturală nu este doar o alegere corectă din punct de vedere moral, ci pasul firesc pentru creșterea sustenabilă a oricărei organizații. Cele două concepte sunt cunoscute companiilor românești și multe dintre acestea și-au schițat deja politici de DEI pornind de la bunele practici din afară. Este esențial să adaptăm, însă, modelele acestea la legislația, cultura și mentalitatea românească.” , a explicat Bogdan Gabor, Președinte AFSRU.

Evenimentul și-a propus să clarifice conceptele de Diversitate și Incluziune și să identifice efectele pozitive majore dintr-un mediu de lucru incluziv, în care echitatea și diversitatea primează, punctând totodată cum acestea pot crea sentimentul de securitate, crescând în același timp satisfacția și motivația angajaților.

„Locul de muncă al viitorului trebuie să îmbrățișeze intersecționalitatea. Nu suntem monolitici – Identitatea noastră înseamnă un cumul de elemente: rasă, religie, sex, clasă socială, traume, stare civilă, identitate sexuală și multe altele. Trebuie să înțelegem că lumea este în continuă schimbare și același lucru se întâmplă și în societatea noastră. În Statele Unite ale Americii, din 100 de bărbați albi care se pensionează, doar 66 noi angajați păstrează aceleași caracteristici. Aceasta înseamnă că diversitatea celor care intră acum pe piața muncii este tot mai mare – mai multe femei, mai multe persoane de culoare, și mai mulți membri ai generației Z care se declară membri ai comunității LGBT+ decât generația X”, a punctat Cristina Costa, Diversity & Inclusion Consultant.

„Piața muncii este în continuă schimbare, iar noul nostru mod de lucru face ca granițele să fie tot mai puțin un impediment pentru echipe mixte. Ne este mai ușor să lucrăm alături de colegi de pe alte continente și să găsim oportunități oriunde în lume. Viitorul organizațiilor noastre se construiește pe deschidere și acceptare”, a subliniat în cadrul evenimentului Andrea Adamo, fondator 3minutesjob.com și co-fondator WSA Platinium.

Articol publicat în Ordinea Zilei

Meniu