Sorina Donisa este noul Preşedinte al Asociației Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane

Bucureşti, 11 octombrie 2023: Sorina Donisa, CEO al companiei furnizor de servicii complete de resurse umane Prohuman APT, este noul Preşedinte al Asociaţiei Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane (AFSRU).

„Mă simt onoarată să fiu ambasadorul Asociației în comunitatea de resurse umane, alături de colegii mei, membrii ai Consiliului Director. Împreună suntem o echipă și avem datoria de a continua demersurile AFSRU în crearea unui viitor al muncii flexibil și adaptabil la nivelul tuturor părților implicate: candidați, companii angajatoare, autorități, furnizori de servicii de resurse umane sau de tehnologie,” a declarat Sorina Donisa, Președinte AFSRU.

Asociația Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane (AFSRU) și-a asumat încă de la înființare un rol activ în colaborarea cu partenerii sociali și autoritățile de reglementare în vederea adaptării legislației din domeniul resurselor umane la nevoile și tendințele din piață.

Reprezentanții AFSRU participă la dezbaterile Grupului de lucru interinstituțional pentru repatrierea forței de muncă române din străinătate, sub coordonarea administrației prezidențiale, alături de alte ministere și organizații relevante alocând resurse pentru identificarea locurilor de muncă disponibile, pentru validarea nevoilor reale ale angajatorilor, precum și în vederea identificării zonelor cu cele mai multe oportunități de angajare. Obiectivul principal al acestor eforturi este elaborarea unui plan de acțiuni și avantaje care să încurajeze românii să revină în țară și să se angajeze aici.

În momentul de față unul alt obiectiv important al Asociației este adaptarea legislației în sensul posibilității angajării temporare a forței de muncă NON EU atât de necesară în contextul deficitului de personal cu care ne confruntăm.

”Sectorul serviciilor de resurse umane poate aduce soluții viabile la actuala provocare reprezentată de lipsa forței de muncă și a nepotrivirilor de competențe în piață, care se vor agrava probabil odată cu tranzițiile digitale, dar progresul viitor necesită o acțiune colectivă. Ca atare încurajez comunitatea prestatorilor de servicii de resurse umane să se alăture AFSRU și împreună să promovăm standarde înalte de etică și bune practici în piață, să participăm activ împreună cu autoritățile la crearea unui cadru legislativ adaptat nevoilor concrete ale pieței muncii de resurse umane atât în domeniul muncii temporare cât și al plasării forței de muncă, serviciilor de salarizare sau pregătire profesională,” spune Sorina Donisa, Președinte AFSRU.

Asociația și membrii acesteia au fost, de asemenea, implicați activ în proiectul „Dezvoltarea, stimularea și eficientizarea muncii prin agent de muncă temporară și a serviciilor de formare profesională pentru o piață a muncii competitivă și performantă” – Proiect SMIS 129752/SIPOCA/707.

”AFSRU este afiliată World Employment Confederation care aduce laolaltă o comunitate solidă de furnizori de servicii de resurse umane din peste 50 de țări. Sprijinul constant al acesteia și accesul la informații actualizate sunt de un real folos pentru industria noastră. Este extrem de important să rămânem conectați și aliniați la tendințele europene,” a completat Sorina Donisa.

AFSRU susține menținerea unor standarde ridicate de etică și profesionalism în rândul operatorilor din domeniul resurselor umane. Organizația se angajează într-un efort activ de educare a pieței, promovând serviciile de resurse umane și contribuind la stabilirea și popularizarea bunelor practici în acest sector.

”Membrii AFSRU se întâlnesc regulat în cadrul unui grup de lucru organizat de Asociație și analizează noutățile legislative. Obiectivul nostru este pe de o parte de a susține specialiștii în domeniu în vederea implementării corecte a modificărilor legislative, iar pe de altă parte de a putea oferi autorităților competente puncte de vedere și luări de poziție documentate.

De asemenea, organizăm o serie de evenimente ce examinează tendințele și propun soluții pentru provocările actuale. Ca exemplu, în această lună, am găzduit Conferința HR Insights Forum, care a adus la masa dezbaterilor specialiști cu notorietate în industria de HR. Au fost dezbătute subiecte de actualitate, precum perspectiva muncii temporare la nivel european, evoluțiile semnificative în flexibilizarea muncii, dar și situația lucrătorilor non-UE,” a adăugat Sorina Donisa.

Despre AFSRU

Fondată în luna iunie 2010 de cei mai mari jucători de pe piața serviciilor de resurse umane, AFSRU este organizaţia profesională de profil a furnizorilor de servicii de resurse umane din România. Asociaţia reuneşte 15 companii internaţionale şi locale şi își propune stabilirea unor standarde de calitate ale industriei, sincronizate cu bunele practici la nivel european, flexibilizarea condițiilor de acces pe piața muncii și crearea de noi locuri de muncă. AFSRU este membră a World Employment Confederation, asociația patronală la nivel internațional.

Din board-ul asociației fac parte Sorina Donisa, CEO Prohuman APT, Bogdan Gabor, Country Manager Lugera, The People Republic, Oana Popescu, Managing Director Humangest Group, Romeo Ghiță, Chief Financial Officer GI Group Holding Romania și Paula Rus, Operations Manager Adecco Group.

Cele 14 companii, agenți de muncă temporară autorizați care fac parte din AFSRU sunt în ordine alfabetică: Adecco România, Agenția Professional, Best Personal Services, Gi Group Holding, IHM Total Consult, Humangest, Human Solutions & Provider, HRS – Human Resources Specialists, Human Resources Provider Leasing, Lugera, The People Republic, ManpowerGroup, Prohuman APT, Smartemp, Takt Manpower și Work Support Agency (WSA).

Despre Sorina Donisa  

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniile Resurse Umane, Financiar și Consultanță, Sorina Donisa ocupă poziția de CEO al Prohuman APT începând cu anul 2010. Ea s-a alăturat echipei Prohuman APT în 1998 în poziția de Contabil Șef, și chiar dacă a început în rolul de coordonare al departamentului financiar, de-a lungul anilor a coordonat și dezvoltat în companie o puternică linie de afaceri în Resurse Umane.

Sorina a absolvit cursurile Facultății de Vest din Timișoara, Facultatea de Finanțe și Contabilitate. În perioada 2011 – 2014 a fost Președintele Asociației ARAMT (Asociația Română a Agenților de Muncă Temporară) în două mandate consecutive.

Prohuman APT este unul dintre cei 6 membri fondatori ai Asociației Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane AFSRU.

Noutăți

Meniu