27% dintre adulții din România au participat în 2022 la programe de educație formală sau non-formală

  • Mai mult de un sfert dintre adulții din România au participat în 2022 la programe de educație formală sau non-formală.
  • Totuși, la nivel european, România depășește doar alte patru state: Polonia, Serbia, Bulgaria și Grecia.
  • Procentul de 27% este de cinci ori mai mare față de cel raportat până acum la nivel european.

Mai mult de un sfert dintre adulții din România au participat în 2022 la programe de educație formală sau non-formală, arată datele INS. Procentul de 27% este de cinci ori mai mare față de cel raportat până acum la nivel european. Totuși, la nivel european, România depășește doar alte patru state: Polonia, Serbia, Bulgaria și Grecia. La polul opus, se află Suedia, cu procente de 72%.

Sorina Donisa, expert HR, spune că în momentul de față în piața muncii este o preocupare activă și continuă din partea angajaților, în special tinerii de până în 30 de ani, pentru orice tip de formare profesională.

Material publicat de alephnews.ro

Sorina Donisa, CEO Prohuman și Președinte AFSRU a precizat într-un interviu pentru Aleph News că organizațiile „investesc pentru că ele au răspuns imediat la această cerință” (a angajaților), dar și pentru că acesta este ”unul dintre subiectele de pe agenda lor în strategia de retenție.” Oferta de traininguri, acoperă atât dobândirea de competențe tehnice, cât și partea de soft skills.

„În ziua de astăzi, când toate job-urile au o componentă de digitalizare, e normal ca formarea profesională să fie tot mai prezentă în atenția angajatorilor”, a explicat Sorina Donisa pentru Aleph News.

Photo credit shutterstock.com

Meniu