Cât îi ajută inteligența artificială pe angajații români, de fapt, în 2023

Mai bine de jumătate dintre angajații români (57%) folosesc inteligența artificială la locul de muncă.

Practic, ne situăm sub limita globală de 70%, conform Raportului Global al Forței de Muncă a Viitorului 2023, elaborat de Adecco România, o companie importantă în domeniul recrutării și a furnizării de forță de muncă temporară.

Raportul care îți arată ce părere au angajații români, comparativ cu alții, din alte țări

Conform acestui raport, mai mult de jumătate dintre angajații români consideră că salariul lor este insuficient, o opinie puțin răspândită în comparație cu doar 14% dintre cei care lucrează în Australia și Elveția.

„În urma acestui raport, ni s-a confirmat încă o dată faptul că piața muncii din România este foarte scindată și neuniform dezvoltată.

Pe de o parte, vedem că peste jumătate dintre angajații din România folosesc instrumente GenAI și, în același timp, tot în România avem una dintre populațiile cu cele mai mici rate de skilluri digitale din Europa.

De asemenea, este menționată și rata angajaților care declară că suferă de burnout, respectiv 59% (situându-ne sub media globală), însă este cea mai ridicată raportată la țări similare din regiune (Grecia, Turcia, Polonia).

Comparativ cu anul trecut, vedem încă un lucru notabil și anume faptul că sunt vizibil mai puțini angajați din România care doresc să-și schimbe locul de muncă (23% în 2023 față de 34% în 2022).

Acest lucru denotă prudența angajaților, într-un context mai puțin previzibil ca anul trecut”, a declarat Francesco Zacchetti, country manager Adecco România, citat de economedia.ro.

Articolul complet este publicat de playtech.ro

Credit foto playtech.ro

Meniu