Ce impact ar avea pe piaţa muncii creşterea voluntară a salariului minim cu 200 de lei, fără ca aceasta să fie impozitată. Florin Godean, Adecco: „Măsura ajută câteva companii, dar nu demonstrează o viziune pe termen lung. Eu nu văd imaginea de ansamblu”

florin-godean

♦ 1,6 milioane de salariaţi, adică o treime din total, ar putea câştiga mai bine din iunie 2022 ♦ Ministerul de Finanţe propune majorarea voluntară a salariului minim de către angajatori cu 200 de lei, fără ca aceasta să fie impozitată ♦ Dragoş Damian, Terapia: ”În absenţa unei strategii economice pe termen lung, toate aceste improvizaţii fiscale vor crea discriminări şi frustrare pentru angajatorii oneşti” ♦ Adrian Benţa, Benţa Consult: „Orice creştere de salarii este bună, dar măsura este discriminatorie pentru restul angajaţilor”.

Salariul minim pe economie, de 2.550 de lei brut pe lună în prezent, ar putea fi crescut, voluntar, de către angajatori, cu 200 de lei pe lună, fără ca suma să fie impozitată suplimentar. Măsura ar avea impact pentru 1,6 milioane de salariaţi care în prezent câştigă salariul minim pe economie, aceştia reprezentând 32% din totalul celor 5 milioane de salariaţi din economie.

Articol publicat de zfcorporate.ro

Noutăți

Meniu