GRUPUL ADECCO ÎȘI EXTINDE EFORTURILE PENTRU INTEGRAREA REFUGIAȚILOR PE PIAȚA MUNCII

Adecco

Zürich – 20 iunie 2022 

Cu ocazia World Refugee Day, grupul construiește pe un deceniu de experiență de lucru cu persoane strămutate în urma conflictelor și îndeamnă companiile să se alăture inițiativei sale privind locurile de muncă din Ucraina, pe măsură ce numărul refugiaților din afara țării se apropie de 5 milioane.

Grupul Adecco dezvoltă în continuare un portal cu locuri de muncă pentru cei strămutați din cauza conflictului din Ucraina, pentru a include oportunități de formare de clasă mondială, upskilling și recalificare, pentru a reduce decalajul dintre abilitățile refugiaților și cele solicitate de angajatori.

Peste 1.650 de companii din întreaga lume s-au înscris până acum pe platforma online, unde se postează locuri de muncă gratuit – https://www.adeccojobsforukraine.com. Această platformă a fost dezvoltată și lansată de Grupul Adecco pentru a ajuta persoanele strămutate de conflictul din Ucraina și prin intermediul acesteia s-au angajat peste 2.500 de oameni. Până în prezent, s-au înregistrat peste 5.500 de refugiați din Ucraina.

Alain Dehaze, Chief Executive Officer al Grupului Adecco a declarat: „Lucrăm din greu în fiecare zi pentru a ne îndeplini scopul de a face viitorul să funcționeze pentru toată lumea și ne străduim să sprijinim refugiații din multe țări – inclusiv Afganistan, Siria și Irak – și să îi integrăm în forța de muncă de mai bine de un deceniu. Acum, ducem sprijinul la nivelul următor, permițând refugiaților din Ucraina să compenseze decalajele de competențe prin formare practică și, prin urmare, îmbunătățindu-le capacitatea de a-și asigura locuri de muncă. Încurajez companiile să se implice astfel încât să putem avea împreună un impact semnificativ în viața multor oameni. De asemenea, aș dori să exprim aprecierea mea profundă tuturor companiilor care s-au alăturat deja acestei inițiative și și-au deschis porțile refugiaților.”

Pentru a reduce decalajul dintre competențele actuale pe care le au refugiații și competențele cerute de companiile de angajare, Grupul Adecco a mobilizat experți pe această temă de formare, inclusiv prin businessurile grupului, General Assembly, Adecco Training și LHH. În plus, un mix de cursuri online și offline de limbi străine, abilități digitale, de business sau soft skills sunt oferite prin Academia Adecco. Acestea includ pachete și cursuri certificate, cu acces gratuit, de la Accenture`s Skills to Succeed Academy, Microsoft IT-Fitness Online Academy, Alfia Languages ​​și Skillsoft. Până în prezent, 1.400 de refugiați au absolvit o astfel de formare.

Christophe Catoir, Președintele Adecco Business Unit a declarat: „Autoritățile UE au simplificat statutul de rezidență pentru ucrainenii care fug de război, prin Directiva de protecție temporară, permițându-le să lucreze imediat după sosirea în UE. Aceasta este abordarea corectă – cu cât putem ajuta mai repede refugiații să se integreze pe piața muncii, cu atât îi putem ajuta mai mult.”

Bruce Roch, Global Head Adecco Inclusion, a declarat: „Refugiații caută un viitor pașnic în noile lor comunități gazdă. Îi putem ajuta cu integrarea lor profesională și îi putem dezvolta/ recalifica atunci când este necesar, pentru ca ei să profite la maximum de noile lor vieți. Numai în 2021, 15.000 de refugiați au făcut parte din forța noastră de muncă asociată. Cu deficitul actual de competențe și nevoia de reziliență în organizații, refugiații pot contribui cu talentul lor și pot ajuta la construirea unor oportunități profesionale grozave pentru ei înșiși, contribuind și la cetățenia corporativă pentru toate organizațiile.”

Florin Godean, Country Manager Adecco Romania, a declarat: “La nivel local, continuăm sprijinirea inițiativei Jobs for Ukraine, prin care le putem oferi celor afectați de conflictul din Ucraina un loc de muncă potrivit specializării lor. Până în prezent, am avut o serie de operațiuni de incluziune încununate cu succes și vom susține mai departe integrarea profesională a refugiaților ucrainieni din România.”

Grupul continuă să sprijine persoanele strămutate din crizele anterioare și cele în curs – inclusiv din Irak, Siria și Afganistan – pentru a intra pe piața muncii, în special în UK, Germania, Franța, Italia și Grecia.

Pentru mai multe infromații, vă rugăm contactați:

The Adecco Group Press Office

media@adeccogroup.com or +41 (0) 44 878 87 87 

www.adeccogroup.com Facebook: www.facebook.com/theadeccogroup |

Twitter: @AdeccoGroup

Despre Grupul Adecco

Grupul Adecco este cea mai importantă companie mondială de consultanță și soluții în domeniul talentelor. Credem în a face viitorul să funcționeze pentru toată lumea și facilităm peste 3,5 milioane de cariere în fiecare zi. Calificăm, dezvoltăm și angajăm talente în 60 de țări, permițând organizațiilor să îmbrățișeze viitorul muncii. În calitate de companie Fortune Global 500, conducem prin exemplu, creând valoare comună care alimentează economiile și construiește societăți mai bune. Cultura noastră de incluziune, antreprenoriat și muncă în echipă dă putere angajaților noștri. Adecco Group AG are sediul în Zurich, Elveția (ISIN: CH0012138605) și este listat la SIX Swiss Exchange (ADEN).

Noutăți

Meniu