Îngheață companiile angajările? Specialiști din HR: Observăm o tendință de scădere a oportunităților de job în piață. Companiile sunt mai atente la planurile de investiții și la bugete/ În ce sectoare au încetinit recrutările

Mai puține oportunități de joburi la finalul anului. Companiile sunt acum mult mai atente la bugetul de cheltuieli când vine vorba de investiții majore.

Analiștii din recrutare observă o scădere a oportunităților de joburi în piață, companiile fiind mai puțin active în a atrage angajați în lunile spre finalul anului. „Reducerea actuală a ofertelor de locuri de muncă nu indică un declin general, ci reprezintă mai degrabă revenirea la o stabilitate, după perioadă de cerere intensă din ultimii trei ani”, transmite George Nenita, IT practice lead la Adecco România, companie de recrutare.

„În această perioadă, companiile adoptă o abordare mai precaută în ceea ce privește recrutările, din cauza incertitudinilor economice. În plus, mulți angajatori își ajustează bugetele și elaborează strategiile pentru anul viitor. Cu toate acestea, este important de menționat că există o cerere semnificativă pentru profesioniști în domeniul inteligenței artificiale, dezvoltării software și securității cibernetice. Așadar, chiar dacă unele companii adoptă o abordare mai precaută, aceste domenii specifice rămân în continuare foarte căutate pe piața forței de muncă în tehnologie”, a declarat reprezentantul Adecco România.

Articolul complet poate fi citit pe economedia.ro
Meniu