IT-ul a devenit vedeta recrutării, cu o creştere de 44% a numărului de angajaţi

Prohuman APT

Sectorul de IT din România a devenit vedeta recrutării din România în ultimii trei ani – o spun statisticile, o spun companiile din sector şi o spun şi firmele de recrutare.

Astfel, sectorul de IT a avut cea mai mare creştere a numărului de angajaţi în ultimii trei ani, cei marcaţi de pandemia de COVID-19 şi parţial de războiul din Ucraina. În septembrie 2022 numărul de angajaţi din acest sector era de 137.500, cu 44% mai mare decât în septembrie 2019, urmat în clasamentul industriilor cu cea mai mare dinamică a recrutării de fabricarea de produse de tutun, la o distanţă mare, cu o creştere de 17%, şi de alte activităţi extractive, cu o creştere de 15%, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS), centralizate de Ziarul Financiar.

„Sectorul IT se caracterizează în continuare printr-o cerere mare de forţă de muncă, mai ales din prisma faptului că aceasta nu era acoperită nici înainte de accelerarea dezvoltării tehnologice favorizată de sistemul de lucru remote sau hibrid. Cu siguranţă putem spune că acest trend se va păstra şi că există o cerere mare de personal, implicit de servicii de recrutare specializate”, a spus Olguţa Toma, marketing manager în cadrul companiei de recrutare în regim temporar APT Prohuman.

Articol publicat de mediafax.ro

Meniu