♦ „Recrutarea a fost dificilă, în special pentru poziţiile care necesită un nivel ridicat de expertiză şi competenţe specializate, fie ele digitale sau tehnice. Pentru 2025, se preconizează că industriile «fierbinţi» vor rămâne similare celor din 2024.”
Anul 2024 a venit cu o accentuare a unui paradox al pieţei muncii din România: deşi sunt mai mulţi candidaţi la joburi, oamenii aplică mai mult pentru locurile de muncă disponibile, angajatorii se confruntă cu dificultăţi în a acoperi joburile vacante, spune Miguel Trindade, country manager, ManpowerGroup România.
„În 2024 s-a accentuat paradoxul pieţei muncii: deşi numărul de candidaţi şi aplicanţi este în creştere, angajatorii întâmpină dificultăţi în a ocupa rolurile vacante. Aceasta se datorează cerinţelor tot mai complexe ale angajatorilor, care nu se aliniază cu nivelul de pregătire şi competenţe al multor candidaţi. Astfel, recrutarea a fost dificilă, în special pentru poziţiile care necesită un nivel ridicat de expertiză şi competenţe specializate, fie ele digitale sau tehnice. Pentru 2025, se preconizează că industriile «fierbinţi» vor rămâne similare celor din 2024”, a spus el pentru realizarea evenimentului ZF HR Conference 2024.
Măsurile fiscale care sunt în discuţie pentru a fi implementate în România în 2025 vor afecta angajaţii şi angajatorii deopotrivă, iar asta se va resimţi atât în veniturile personale, cât şi în costurile şi strategia de afaceri, crede reprezentantul Manpower.
Articol publicat de zf.ro