Numărul salariaţilor din România a atins recordul ultimilor 24 de ani, dar nu este suficient pentru a depăşi borna de o treime din populaţie. Loc de creştere încă există, spun angajatorii

♦ „Deficitul de forţă de muncă este major, mai ales pentru personalul de execuţie, atât în comerţ, cât şi în industrie.“ ♦ „Loc de creştere poate să existe dacă am reuşi să aducem în piaţa muncii persoane din mediul rural“ ♦ „Sectoarele care înregistrează cele mai mari deficite de personal în România sunt: industria prelucrătoare, transporturile şi IT&C“ ♦ „Pescuim cu toţii în acelaşi iaz, având la dispoziţie un număr tot mai mic de candidaţi.“

Eli Koster, managing director al Oranjegroep, o companie care recrutează pentru locuri de muncă în construcţii, industrie şi tranziţie energetică, susţine că baza de talente din România este restrânsă, iar deficitul de forţă de muncă vine cu costuri mari pentru angajatori.

„Deficitul de forţă de muncă de pe piaţă a venit cu eforturi şi costuri mari pentru selectarea şi recrutarea de noi angajaţi. Pescuim cu toţii în acelaşi iaz, având la dispoziţie un număr tot mai mic de candidaţi. În industria noastră, acest lucru face ca planificarea capacităţii să fie tot mai dificilă. Sistemul de punere la dispoziţie a specialiştilor prin agenţii de forţa de muncă temporară este un concept încă nou în România“, susţine el, într-o analiză a Asociaţiei Furnizorilor de Resurse Umane (AFSRU).

Articol publicat de businessmagazin.ro

Noutăți