Sfaturi pentru românii care își caută un job. Specialist HR: Eu nu cred în fraza „Îmi caut job și nu găsesc”

Sorina Donisa CEO APT

Nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că și în acest an, piața forței de muncă aparține candidatului. Recrutorii ne spun că sunt locuri de muncă pentru toată lumea, doar oameni să fie. În mod paradoxal, sunt în continuare mulți români care își caută job, dar fără succes. Sorina Donisa, CEO Prohuman APT spune că nu crede în sintagma „Îmi caut job și nu găsesc” și explică și de ce crede acest lucru. Iată ce sfaturi oferă specialistul pentru românii care își caută un job vara aceasta sau în oricare al anotimp.

1. Nu ai cum să nu găsești un job

În prima vară după ridicarea restricțiilor, angajatorii sunt extrem de activi și caută permanent oameni noi care să ocupe posturile vacante. În acest moment, numai pe eJobs găsești peste 34.000 locuri de muncă disponibile atât în România, cât și în străinătate, dar mai sunt și numeroase alte platforme de recrutare și rețele sociale la care poți apela, de la LinkedIn și până la Facebook și chiar și Instagram.

”Eu nu cred în fraza „Îmi caut job și nu găsesc”. Da, cred că nu îți găsești un job conform așteptărilor tale, cu asta sunt de acord, dar că nu îți găsești un job e foarte greu dacă îți dai interesul minim din punctul meu de vedere.  Sorina Donisa, CEO Prohuman APT

Articol publicat de  28

Meniu