Specialist HR: Haideți să nu ne mai văităm că vai, vine AI-ul și ne ia joburile. Și noi va trebui să dezvoltăm competențe digitale

Inteligența Artificială sau AI este deja o noțiune pe buzele tuturor, mai ales de un an încoace, când compania americană Open AI a dezvoltat ChatGPT, care a adresat în spațiu public mai multe nesiguranțe legate de modul în care aceasta remodelează locurile de muncă. Un raport lansat World Economic Forum arată că aproape 40% din locurile de muncă la nivel mondial sunt expuse la inteligența artificială, o statistică ce pentru mulți întărește retorica deja veche potrivit căreia „Roboții vin să ne fure joburile”. Care-i adevărul?

Haideți să nu ne văităm că vai, vine AI-ul și ne fură joburile. Și noi va trebui să învățăm să dezvoltăm aceste competențe digitale și să facem ceea ce au nevoie organizațiile ca noi să facem și anume creștere de competențe”, este de părere Sorina Donisa, CEO al companiei de recrutare în regim temporar APT Prohuman, în cadrul unui eveniment organizat de OLX.
Articol publicat de wall-street.ro
Phto credit freepik.com

Noutăți

Meniu