ZF HR Conference 2023. „Viitorul resurselor umane. Cum văd marii angajatori provocările anului 2024”. Anul 2023 a fost bun pentru piaţa muncii, însă 2024 va aduce şi mai multă prudenţă în recrutare şi în creşterile salariale

♦ Ritmul recrutărilor a început să scadă din această toamnă, când au fost anunţate schimbările legislative, cu impact direct asupra companiilor ♦ Creşterea salariilor va depinde foarte mult de rata profitabilităţii companiilor, însă estimările arată că aceste creşteri nu vor depăşi un procent de 15% ♦ IT-ul a pierdut statutul de industrie cu cele mai mari salarii, locul fiindu-i luat de către industria petrolieră ♦ Sectorul IT începe să resimtă efectele ultimilor ani în care a crescut precum Făt Frumos, însă, în multe cazuri, nesustenabil.

Anul 2023 a fost, per ansamblu, unul bun pentru piaţa muncii, care nu a avut fluc­tuaţii semni­ficative cauzate de problemele economice. Deşi 2023 ar putea să se termine într-o notă optimistă, anul următor ar putea aduce o prudenţă mai mare în recrutare şi în creşterile salariale din rândul companiilor, au concluzionat participanţii conferinţei ZF HR 2023: „Viitorul resurselor umane. Cum văd marii angajatori provocările anului 2024”.

„Anul acesta a fost unul în care dacă ne uităm la creşterea din zona de resurse umane a fost o creştere mai domoală decât în 2022 – 2021. În 2023 a fost precauţie, companiile au fost precaute în a-şi creşte nr de angajaţi”, spune Sorina Donisa, CEO Prohuman APT.

Material publicat de ZF.ro

Meniu