Studiu Adecco – Cei mai mulţi elevi din învăţământul vocaţional se îndreaptă către sănătate şi asistenţă pedagogică, mecanică şi turism

Studiu Adecco

Studiu Adecco – În România, doar unu din zece elevi care intră în clasa I ajunge să ter­mine o facultate, afirmă Marius Deaconu, specialist în politici pu­blice în învăţământul superior în cadrul Unităţii Executive pentru Finan­ţarea Învăţământului Superior, a Cer­ce­tării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).

„Circa 100.000 de absolvenţi de liceu îşi iau diploma de bacalaureat în fiecare an şi 64.000 locuri cu bursă sunt disponibile pentru ei în universităţile locale. Nu este un raport de unu la unu, dar şansele să ai un loc la buget la facultate sunt uriaşe. Pro­ble­mele sunt structurale. Practic, în România, unu din zece elevi care intră în clasa I ajunge să termine o facultate. Aceasta este o bilă neagră pentru România. Media europeană este de patru din zece, deci trebuie să creştem mult. Chiar dacă lu­mea spune că numărul celor care fac facul­tate este mare, nu este aşa“, a spus Marius Deaconu în cadrul evenimentului HR Investors Summit, organizat de com­pa­nia Adecco România, Camera de Comerţ Elveţia – România, Invest România şi Ambasada Eleveţiei în România.

Sursa mediafax.ro

Photo credit Freepik.com

Noutăți

Meniu