Conferinţa ZF HR Trends 2023: „Noul angajat, noul angajator. Cum ne adaptăm la transformarea pieţei muncii“. Angajatul trebuie să fie preocuparea principală în transformarea pieţei muncii. Productivitatea nu se mai obţine sub presiunile de costuri, livrare şi calitate, ci prin oferirea unui climat în care oamenii devin mai productivi

♦ „Productivitatea are legătură cu oamenii, cum reuşeşti să îi combini, să îi faci să comunice între ei, să înveţe unii de la ceilalţi“ ♦ „Pe toate liniile de business pe care adresăm nevoile organizaţiilor se vede dorinţa de a creşte productivitatea prin alte mijloace decât prin presiune“ ♦ „Piaţa muncii rămâne a angajaţilor, activitatea lor creşte, aplică mai mult, caută mai mult, sunt contactaţi mai des şi răspund mai bine.“

Angajaţii trebuie să fie preocuparea princi­pală în procesul de transformare a pieţei muncii. În acest con­text, productivitatea nu se mai obţine sub presiunile de costuri, livrare şi calitate, ci prin oferirea unui climat în care oamenii devin mai productivi, au fost câteva dintre concluziile conferin­ţei ZF HR Trends 2023: „Noul anga­jat, noul angajator. Cum ne adaptăm la transformarea pieţei muncii“.

Paula Rus, operations manager în cadrul companiei de recrutare în re­gim temporar Adecco România, spu­ne că productivitatea este bazată pe comunicarea din echipă, pe dezvolta­rea angajaţilor.

„Productivitatea are legătură cu oamenii, cum reuşeşti să îi combini, să îi faci să comunice între ei, să înveţe unii de la ceilalţi, cred că sunt puţine companii care pot să îşi creeze zilnic roluri de conducere. Vin generaţii foar­te pregătite să îşi doresc să se dezvolte continuu“, a detaliat ea.

Photo credit ZF.ro Puteí consulta materialul complet aici