Interviu ZF. Alexandra Peligrad, CEO, Smartree: Recrutarea şi retenţia talentelor, digitalizarea, managementul diversităţii şi incluziunii, dezvoltarea competenţelor şi învăţarea continuă sunt elementele de bază ale provocărilor cu care se confruntă departamentele de HR

„Lupta pentru talente rămâne o preocupare majoră pentru multe companii, chiar şi în contextul actual. Deşi există organizaţii care au redus temporar planurile de recrutare, acest lucru nu se aplică în mod universal, există şi industrii şi companii care continuă activ aceste procese.”

Departamentele de resurse umane trec prin o perioadă cu multe provocări, o perioadă care a început cu pandemia de COVID-19, la debutul anului 2020, şi a continuat în 2022 şi 2023, odată cu incertitudinile economice aduse de războiul din Ucraina. În acest context, recrutarea şi retenţia talentelor, digitalizarea, managementul diversităţii şi incluziunii, dezvoltarea competenţelor şi învăţarea continuă sunt elementele de bază ale provocărilor cu care se confruntă departamentele de HR, după cum spune Alexandra Peligrad, CEO-ul companiei de resurse umane Smartree.

Articolul complet este publicat de zf.ro

Credit foto zf.ro