Care sunt cei mai căutaţi angajaţi din zilele noastre şi de ce se luptă toate companiile să îi păstreze, ce beneficii le oferă acestea

Sorina Donisa

Cursa pentru atragerea talentelor pare că se potoleşte spre finalul anului acesta în România şi începe să se transforme într-o altfel de competiţie, una în interiorul companiei, care vine la pachet cu salarii, flexibilitate, beneficii, cursuri, toate pentru retenţia oamenilor valoroşi, pentru scopul final de a păstra cea mai valoroasă resursă, sângele din venele organizaţiilor. În acest proces, este foarte important să fii implicat, să asculţi şi să încerci, spun specialiştii din industria de HR şi nu numai.

Sorina Donisa, CEO-ul companiei de recrutare APT Prohuman, pune şi ea retenţia pe prima poziţie în topul preocupărilor departamentelor de resurse umane din această perioadă. „Cea mai mare preocupare a departamentelor de HR astăzi,  din ceea ce vedem noi în piaţă în momentul de faţă, pentru că lucrăm în industria de resurse umane şi avem vizibilitate la o grămadă de companii foarte mari, este retenţia de personal. Retenţia este foarte importantă, mai ales pe fondul acestui tip de lucru hibrid. Până la urmă este foarte important ce fel de cultură organizaţională promovez în companie. Din punctul meu de vedere, primele în top sunt retenţia şi zona de automatizare”, a spus ea în cadrul aceluiaşi eveniment.

Articol publicat de businessmagazin.ro

Meniu