Topul salariilor pe industrii: Liderii clasamentului, angajaţii din IT, câştigă mai mult 2.000 de euro net pe lună, de aproape cinci ori mai mult decât cei de pe ultimul loc, din HoReCa

Topul salariilor pe industrii

Care este topul salariilor pe industrii în funcție de specializare?

  • Un angajat din sectorul de IT a avut un salariu mediu net de puţin peste 10.300 de lei în luna noiembrie din 2022, în creştere cu 14% faţă de aceeaşi lună din 2021.
  • „Salariile în IT au cunoscut o creştere spectaculoasă în ultimii ani, anul acesta estimăm că ritmul de creştere va fi încetinit.” 
  • Angajaţii de pe ultimul loc în clasamentul salariilor, cei din HoReCa, au câştigat aproape 2.260 de lei în noiembrie 2022, în creştere cu 20% faţă de noiembrie 2021.
  • Per total, salariul mediu net pe economie a crescut cu 13,6% în noiembrie 2022, creştere întrecută de rata inflaţiei pentru a opta lună consecutiv.

Angajaţ­ii din industria de IT au rămas liderii clasamentului celor mai mari salarii din economie, cu o medie a salariului net lunar de peste 10.300 de lei în luna noiembrie a anului trecut, adică mai mult de 2.000 de euro, în creştere cu 14% faţă de aceeaşi lună din anul precedent, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS), centralizate de ZF.

Mai multe detalii puteți citi în materialul publicat aici

Meniu